Breaking news
  1. Mecz Nr 2 o 3 miejsce (2024 – Extra Liga)
  2. Finał 2024 – Mecz Nr 1 (Extra Liga)
  3. Mecz Nr 1 o 3 miejsce (2024 – Extra Liga)
  4. Play-off 2024 – Półfinał/Mecz Nr 3 (Extra Liga)
  5. Play-off 2024 – Półfinał/Mecz Nr 2 (Extra Liga)

RODO

  1. Bydgoski Nurt Basketu Amatorskiego (dalej BNBA) przetwarza dane osobowe członków ligi oraz przedstawicieli prawnych małoletnich członków, zawodników, pracowników, w tym osób zatrudnionych na podstawie umów cywilnoprawnych, kontrahentów, darczyńców, wolontariuszy i uczestników działań statutowych stowarzyszenia AZS WSG oraz Partnera Ligi BNBA – firmy GM Consulting Sp. z o.o.
  2. Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie AZS WSG, ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz.
  3. Kontakt z Administratorem danych osobowych jest możliwy drogą elektroniczną na adres e-mail: zarzad@ligabnba.pl
  4. Dane osobowe członków Ligi, w tym zawodników podawane są przez Państwa na podstawie deklaracji uczestnictwa w rozgrywkach Ligi BNBA.
  5. Dane osobowe członków Ligi i innych osób, o których mowa w pkt 1 będą przetwarzane w celach związanych z realizacją zadań statutowych Ligi, w tym w szczególności do: weryfikacji zawodników, zgłaszania uczestników do udziału w rozgrywkach, turniejach, zawodach, księgowania wpłat, prowadzenia listy obecności podczas rozgrywek, ogłoszenia wyników, wręczenia nagród, przygotowania relacji z imprez sportowych, publikacji zdjęć z wydarzeń.
  6. Pani/Pana dane mogą być w szczególności udostępniane:a) Polskiemu Związkowi Koszykówki;
    b) Wojewódzkim Związkom Koszykówki, w szczególności Kujawsko-Pomorskiemu Związkowi Koszykówki;
    c) Polskiej Lidze Koszykówki SA – w celach licencyjnych oraz organizacji współzawodnictwa sportowego
    d) Ubezpieczycielom – w celach związanych z potencjalnym objęciem ubezpieczeniem Pana/Pani lub rozgrywek;
    e) Klubom, drużynom, biorącym udział we współzawodnictwie sportowym (rozgrywkach) organizowanym przez Polski Związek Koszykówki, Polską Ligę Koszykówki SA, Wojewódzkie Związki Koszykówki – w celach związanych z rozgrywkami BNBA i pokrewnymi.
    f) Podmiotom współpracującym z Administratorem w zakresie księgowości i doradztwa prawnego, obsługi informatycznej i marketingowej.
    g) firmie GM Consulting Sp. z o.o. z siedzibą w Bydgoszczy przy ulicy Bydgoskich Przemysłowców 6, 85-862 Bydgoszcz jako podmiotowi przetwarzającemu dane w rozumieniu w rozumienia art. 4 pkt 8) RODO.
    h) Wyższej Szkole Gospodarki – w celu kontroli prawidłowej realizacji zadań związanych z prowadzeniem rozliczeń budżetu ligi BNBA.7. Podstawę prawną przetwarzania danych osobowych w Lidze BNBA stanowi:
    i) Deklaracja osoby, której dane dotyczą lub deklaracja przedstawiciela ustawowego w przypadku osób małoletnich.
    j) Uprawnienie lub obowiązek wynikający z przepisu prawa.
    k) Wykonanie umowy.
    l) Usprawiedliwiony interes Administratora.
  7. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 6, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
  8. Zgodnie z RODO, przysługuje Państwu prawo do:
  • dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  • sprostowania (poprawiania) swoich danych;
  • żądania usunięcia, ograniczenia lub wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania przenoszenia danych;
  • wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  • Podanie danych jest dobrowolne z tym, że odmowa ich podania może utrudnić albo uniemożliwić członkostwo w Lidze BNBA lub współpracę z BNBA.
  • Administrator nie podejmuje decyzji w sposób zautomatyzowany i Państwa dane nie są profilowane.
  • W każdej chwili przysługuje Państwu prawo do wycofania zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych lub danych, (w tym należących do szczególnej kategorii), ale cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano zgodnie z prawem, przed jej wycofaniem.